Tietokone, kamera ja muistio

5 syytä, miksi yritykselläsi on oltava blogi

Jutta Hakukoneoptimointi (SEO), Sisältömarkkinointi, Yrittäjyys

Miksi ihmeessä yritykselläni tulisi olla blogi? Miksi käyttäisin markkinointini resursseja sisällöntuotantoon, kun voin ostaa suoraan mainontaa? Siksi, koska blogin avulla kasvatat myyntiäsi matalakustanteisesti, myös pitkällä aikajänteellä.

Tietokone, kamera ja muistio Vaikka sisältömarkkinoinnista ja sen hyödyistä puhutaan nykyään paljon, moni yrityspäättäjä yhä aprikoi, mitä hyötyä blogista voi olla hänen yritykselleen. Blogi on markkinointikanava, joka tukee yrityksen liiketoiminnan kasvua. Sen avulla yritys saa liikennettä verkkosivuilleen ja moninkertaiset mahdollisuudet liidien generoimiseen.

”Kysymys siitä, tulisiko yritykselläsi olla blogi, on analoginen kysymyksen ’Haluatko lisää myyntiä?’, kanssa.”

Miksi siis yrityksesi tarvitsee blogin?

1. Rakennat brändiäsi ja tuot esille asiantuntijuuttasi

Blogin kautta voit aktiivisesti, suunnitelmallisesti ja tietoisesti tehdä brändinrakennusta. Sen avulla tuot esille omaa ääntäsi, palveluitasi sekä asiantuntijuuttasi, ja tarjoat apua ja vinkkejä lukijoille. Jos olet kerran auttanut verkkosivukävijää esimerkiksi vinkki- tai tee se itse -artikkelin avulla, on todennäköistä, että hän kääntyy puoleesi seuraavan aiheeseen liittyvän ongelman ilmetessä. Blogi on myös hyvä kanava tietoisen työnantajamielikuvan rakennukselle – toivothan, että alan kovimmat ammattilaiset haluavat yritykseesi töihin?

2. Verkkosivusi hakukonenäkyvyys kasvaa ja kävijäliikenne lisääntyy

Jotta verkkosivusi voi olla tuottava markkinoinnin kanava, ihmisten pitää nähdä ne. Vaikka olisit hionut yrityksesi uudet verkkosivut tismalleen viimeisiä trendejä vastaaviksi palkitun mainostoimiston kanssa, siitä ei ole mitään hyötyä, jos kukaan ei löydä sivuillesi ja näe niitä. Jotta voit saada liikennettä sivuillesi, niiden on löydyttävä hakukoneista, sillä suurin osa yritysten verkkosivujen kävijäliikenteestä tulee hakukoneiden luonnollisten tulosten kautta.

Blogi on hakunäkyvyyden, ja sitä kautta myös hakukoneoptimoinnin herkkua. Mitä enemmän verkkosivuillasi on sisältöä ja sivuja, sitä laajemman hakukonenäkyvyyden se voi saavuttaa. Jokainen blogiartikkelihan muodostaa yhden sivun, joten jo kuukaudessa tai kahdessa tuplaat helposti verkkosivustosi sivumäärän.

3. Saat liidejä ja kasvatat myyntiäsi

Blogia ylläpitävät yritykset saavat jopa 67% enemmän liidejä.  Jos kirjoitat relevanttia, toimialaasi liittyvää sisältöä, josta lukijat parhaimmillaan saavat uutta tietoa ja hyötyä, sisältö palvelee sinua ja generoi liidejä jopa vuosia. Hyödyt ovat todennettavissa niin liidien määrässä kuin kävijäliikenteen ja hakukonenäkyvyyden kasvussa. Ei siis ole mikään ihme, että 85% yrittäjistä, joilla on verkkosivuillaan blogi, kokee sen tuottavan näkyvää tulosta.  Kun verkkosivustosi tukee brändiäsi ja tuo esille asiantuntijuuttasi tarjoten relevanttia sisältöä, myös sen kautta saadut liidit ovat usein laadukkaita.

4. Voit hyödyntää sisältöä monissa kanavissa

Kun kirjoitat artikkelin blogiisi, sinun kannattaa jakaa se yrityksesi sosiaalisen median kanavissa, joiden kautta se voi parhaimmillaan saada satoja ja jopa tuhansia vierailuita. Blogin kautta saat siis lisäksi sisältöä sosiaaliseen mediaan sekä voit hyödyntää postauksia esimerkiksi somemainonnassa. Blogin artikkelit tarjoavat myös relevanttia ja kiinnostavaa sisältöä uutiskirjeisiin. Hyvät artikkelit usein saavat linkityksiä muilta alaan liittyviltä sivustoilta, tai muista blogeista. Muilta sivuilta tulevat linkitykset vaikuttavat positiivisesti paitsi kävijäliikenteeseen, myös hakukonenäkyvyyteen.

5. Saat pitkäkestoisen hyödyn matalilla kustannuksilla

Blogi kantaa hedelmää pitkään, pitkälti hakukonenäkyvyyden ansiosta. Kun julkaiset artikkelin blogissasi ja jaat sen somekanavissasi, saatat saada välittömästi paljon kävijäliikennettä ja parhaimmassa tapauksessa liidejä. Blogin yksi parhaita puolia on se, että hyödyt eivät lopu hetkessä. Julkaistu artikkelisivu indeksoituu jonkin ajan päästä hakukoneisiin, joissa se saattaa nousta hyviin asemiin vasta parin kuukauden päästä. Tämä sama sivu saattaakin keikkua useilla avainsanoilla hakukoneiden ykkössivulla vaikkapa kolme seuraavaa vuotta, jolloin voit saada kävijäliikennettä ja liidejä sen kautta vielä pitkään julkaisun jälkeen. Jos kyseessä on hyvä, relevantti ja iätön artikkeli, saatat saavuttaa suurimman hyödyn ja kävijäliikenteen kuukausien, tai jopa vuosien päästä.

Lisäksi blogin – ja yleisesti sisällöntuotannon – hyviä puolia ovat edullisuus ja kustannustehokkuus. Sisältömarkkinointi, jota yritysblogin artikkelit siis osaltaan ovat, maksaa keskinmäärin 62% vähemmän kuin perinteinen mainonta, ja tuottaa 3 kertaa enemmän liidejä.  Lisäksi sisällöt jäävät elämään ja leviämään verkkoon, kun taas maksettu mainonta lakkaa sillä sekunnilla, kun viimeinen sentti on käytetty.

Jos päätät hankkia yritysblogin – ellei sivustollasi jo sellaista ole – on eräs asia, joka voi tuhota kaiken edellä mainitun: blogin unohtaminen. Monilla yrityssivuilla näkee blogien hautuumaita, joihin on viimeksi päivitetty sisältöä milleniumin tienoilla. Tämä voi pahimmassa tapauksessa kääntyä jopa yritystäsi vastaan, sillä vierailija saattaa alkaa epäillä, onko yritystäsi enää edes olemassa, kun blogiakaan ei ole päivitetty vuosiin. Siksi suunnitelmallinen ja tavoitteellinen sisältöstrategia on tarpeen myös blogin suhteen. Ja kuten edelläkin on moneen kertaan todettu, enemmän on enemmän: tiivis postaustahti korreloi parempien tulosten kanssa,  joten blogia kannattaa päivittää vähintään kerran viikossa, mielellään jopa kerran päivässä.

Onko sinulla jo blogi, mutta kaipaisit tietoa, miten saisit sen sisällöt vielä näkyvämmin hakutuloksiin? Ota yhteyttä ja katsotaan, voinko auttaa!